Recept ontbijt
Ontbijt Scramled tofu met verse bieslook
Ingrediënten voor 4 personen
- 375 g tofu naturel
- 75 ml sojadrink ongezoet
- ½ el uienpoeder
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 mespunt kurkuma
- 4 sneetjes volkoren speltbrood ongesneden
- 4 el plantaardige ongezouten boter
- 5 g verse bieslook
Bereidingswijze
Laat de tofu uitlekken. Verkruimel deze in een kom grof met je handen of met
een pureestamper. Voeg de sojadrink de uienpoeder, de gerookte-
paprikapoeder en de kurkuma toe en meng goed. Breng op smaak met peper
en eventueel zout. Snijd ondertussen 4 dikke plakken van het volkorenbrood
(per 4 personen). Rooster het brood in een broodrooster.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de tofu in 6 min. op
middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg na 5 min. de rest van de
boter toe. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Verdeel de scrambled tofu over
de geroosterde sneetjes brood. Garneer met de bieslook en peper.